Olie verversen

olie verversen 400x300Motorolie verversen met kwaliteitsolie zorgt voor betere prestaties van uw auto tegen een lager brandstofverbruik. Wij adviseren minstens 1 x per jaar uw motorolie te laten verversen. Zo bent u zuinig op uw motor en voorkomt u te snelle slijtage. Autotempel werkt uitsluitend met kwaliteits olie.

Waarom is het eigenlijk van belang om met regelmaat het niveau van de motorolie van uw auto te controleren en te verversen? En welke motorolie kunt u het best gebruiken? Vragen om serieus bij stil te staan. Met de juiste motorolie levert uw motor onder alle omstandigheden de beste prestaties. Vervuilde of te weinig motorolie zorgen ervoor dat de prestaties achteruit gaan. Er kan zelfs schade ontstaan aan uw motor! Motorolie controleren en motorolie verversen zouden tot uw vaste routines moeten behoren. Kies voor gemak en de zekerheid dat uw motor altijd op tijd over de juiste hoeveelheid en kwaliteit motorolie beschikt door te vertrouwen op de deskundigheid van Autotempel.

De rol van motorolie

Motorolie is essentieel voor de smering, brandstofverbruik en ook koeling van uw motor.

Bewegende delen slijten minder snel en de motor van uw auto blijft soepel lopen. Olie absorbeert bovendien het vuil dat in de motor rondzweeft. Denk aan brandstof- en verbrandingsresten, maar bijvoorbeeld ook aan metaaldeeltjes die we met het blote oog nauwelijks kunnen zien. Uw auto gaat er minder soepel door lopen, vervuilt meer en kan in het ergste geval zelfs stuk gaan. Dit kunt u vermijden door tijdig de motorolie te verversen. Het vervangen van het oliefilter hoort daar standaard bij.

Motorolie kiezen – kwaliteit loont

Het is belangrijk dat u de juiste motorolie kiest. Maar wat is de juiste motorolie? Dat hangt onder andere samen met de leeftijd van uw auto. Gezien de vitale rol van motorolie voor de prestaties en conditie van uw motor, adviseert Autotempel een goede kwaliteit motorolie. Dat kost iets meer, maar uw investering betaalt zich terug in de vorm van minder slijtage, minder reparaties en minder brandstofverbruik. Bij Autotempel verkopen en gebruiken we alleen kwaliteitsolie. Ook als we olie verversen tijdens de onderhoudsbeurt. Deze keus hebben we bewust gemaakt om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.